2015/09/17 Elias Hedbäck

Nu kan du uppdatera din iPhone

ios_9_kompatibel

Massor av nytt i ny version av systemet till din Apple-enhet

Ny programvara till din iPhone, iPad och iPod. Kika på bilden ovan för att se om just din enhet kan uppdateras.

Du uppdaterar enkelt genom att gå in i Inställningar, Allmänt och Programuppdatering.

Alla större utvecklare bör redan nu ha sina appar klara för iOS9 men det är ingen dum idé att titta lite extra på just den där appen som du tycker är superviktig.

 

Som vanligt ska du alltid se till att din enhet är säkerhetskopierad innan du börjar uppdatera. Detta kan du göra på det “gamla” sättet via kabel till datorn och sedan ta en säkerhetskopia genom iTunes eller så använder du lagringsutrymmet i iCloud om du har så det räcker. Se den tidigare artikeln om det sänkta priset på lagring i iCloud.

Nyheter i iOS9

Det är framförallt en stor genomgång av systemet som lanseras. För alla som har lite mindre utrymme i sin telefon blir det riktigt trevligt att iOS9 behöver 1,3GB av din enhet och inte 4,6GB som iOS8.

Anteckningar har fått en rejäl skopa kärlek. Nu utmanar den mer Evernote och OneNote med möjlighet att lägga till bilder, checklistor och rita med frihand.

ios_ipad_air_2_splitKartor har uppdaterats med kollektivtrafik i utvalda städer (vet ej hur det ser ut i Sverige). Du kommer också få förslag på platser i närheten av dig som shopping och mathak. Även iCloud får en egen app!

Har du en iPad kan du nu köra flera program samtidigt både enklare och snyggare, bara en sån sak som att dela skärmen med två appar (Air 2).

Siri har fått en välkommen uppdatering av sin talförståelse. Ringer någon till dig som du inte har i telefonboken letar telefonen efter numret i din mailbox. Stoppar du i dina hörlurar och du lyssnar mycket på Spotify så kommer appen öppna.

 

Kontakta oss

 • Ladda ner TeamViewer


  Ladda ner SAM-klienten

  kaseya
 • Vår support

  010 130 71 00
  Öppet 08:00 – 17:00

  Postadress/Besöksadress
  Systemetit Stockholm
  Roslagsgatan 11
  113 55 Stockholm

  Systemetit Sundsvall
  Strandgatan 2
  852 31 Sundsvall

  Systemetit Östersund
  Prästgatan 51
  831 34 Östersund